Villa LIL, Noordwijkerhout

Venster op het groen

Villa LIL is onderdeel van de grootschalige herbestemming van het kloostercomplex Sancta Maria in Noordwijkerhout. In een parkachtige setting vol lommerrijk groen, zijn verschillende kavels gecreëerd voor vrijstaande woningen. De villa bevindt zich op een hoekperceel en wordt aan de achterzijde begrensd door een retentiesloot en een groep karakteristieke bomen.

Categorie
Villa's
Opdrachtgever
particulier
Periode
2018 - 2020
Fotografie

Michel Kievits

Aan de hand van de principes van het prefab houten bouwsysteem van Kingspan Tek is de woning ontworpen en gerealiseerd.

Dit leidde tot een basisfootprint van 25m lang en 6m breed, de meest gunstige overspanningsmaat. Het langwerpige volume over 2 lagen is gesitueerd in de lengterichting aan de noordzijde van het kavel aan de zijde van de enige buren. Zo ontstaat er aan de zuidzijde ruimte voor een tuin aan het huis.

Eenlaagse aanbouwen aan het hoofdgebouw completeren de bouwmassa.

Hierin zijn de keuken in het hart van de tuin met overdekte terrassen, een kantoor en bijkeuken, gescheiden door een kleine patio, en de hoofdentree gehuisvest.

Een wandeling door het huis is een voortdurende afwisseling van besloten en open ruimtes, laag en hoog, smal en breed, uitmondend in de zitkamer die met een dubbelhoge glazen pui maximale interactie zoekt met de beschutte groene plek met bomen aan de achterzijde van het perceel. De wisseling van ruimtes wordt versterkt en bevestigd door de wijze waarop het daglicht de woning in wordt gehaald en de doorzichten in de lengte en de breedte van het huis elkaar opvolgen.

Architect

Jaap Bekkers

Team

Tomas van der Borst

Aannemer
aannemersbedrijf A.G.J.C. van Breda BV
Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op.