Clubaccommodatie TSC, Oosterhout

Uitzicht, verbinding, beschutting

Het nieuwe sportcomplex van voetbalvereniging TSC ligt in een lommerrijke, groene omgeving. Het oude clubgebouw was verouderd. Omdat de velden gerevitaliseerd en herschikt moesten worden, is besloten tegelijkertijd een nieuw clubgebouw te realiseren. De locatie was een smalle strook tussen het hoofdveld en de bijvelden.

Categorie
Onderwijs & Sport
Opdrachtgever
Gemeente Oosterhout, Voetbalvereniging TSC
Periode
2013 - 2018 (in twee fasen gebouwd)
Programma
kleedruimtes, kantine, kantoren
Fotografie

Michel Kievits

Situatietekening

Door de ligging is het tweelaagse gebouw langgerekt en heeft het een oriëntatie op de nabijgelegen velden.

De oude tribune, die door de herschikking van de velden is komen te vervallen, is in ere hersteld door deze te integreren in het gebouwontwerp. In het verlengde van de tribune is een verhoogd plein, waar zich de hoofdentree van het gebouw bevindt.

Een riante trap leidt naar de entree van de kantine. Vanaf hier is een prachtig uitzicht over het gehele sportcomplex. Door het grote overkragende dak kan publiek ook in slechte weersomstandigheden de wedstrijden op de velden volgen.

Op de begane grond bevinden zich de kleedruimtes die te bereiken zijn via een centrale gang.

Daarboven bevindt zich de kantine met de keuken, het sponsorhome, de bestuurskamer en het wedstrijdsecretariaat. Deze opbouw tekent zich als een lichte verschijning af ten opzichte van de zware monoliete basis waarin de kleedruimtes zijn ondergebracht.

De bovenbouw is grotendeels transparant waardoor vanuit de horecaruimte zicht is op zowel het hoofdveld als de bijvelden achter het clubgebouw.

Door de toepassing van langgerekt betonsteen krijgt het gebouw een monolithisch karakter.

De stenen wisselen subtiel van kleur van lichtgrijs naar donkergrijs, waardoor de plint een natuursteenachtige uitstraling krijgt met een levendige karakter. Het logo van de vereniging is in dit metselwerk geïntegreerd. Omdat de langwerpige steen ook in de centrale gang is toegepast, wordt het monolithische karakter van de plint versterkt.

Het eindbeeld levert een waardige accommodatie op: een perfecte weerspiegeling van de bijzondere clubcultuur die TSC kenmerkt.

Tekeningen

Plattegrond begane grond
Plattegrond eerste verdieping
Plattegrond dak
Doorsnede
Doorsnede
Architect

Pascal Grosfeld

Team

Chi-Hang Chim
Leon Leeftink

Adviseur constructie
Van Boxsel Engineering
Adviseur installaties
WHR installatieadvies
Aannemer
Bouwgroep Moonen (fase 1) Bouwbedrijf Oome Raamsdonk (fase 2)
Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op.