04.07.2016 Nieuwsbericht

Pilotproject Curaviewoningen in Kwadendamme gereed

Het pilotproject Curaviewoningen in Kwadendamme is gereed. Om strategisch te kunnen omgaan met hun woningbezit in het krimpende en vergrijzende Zeeland is voor woningbouwvereniging R&B-wonen een geprefabriceerde woning ontwikkeld.

De levensloopbestendige basiswoning bestaat uit 2 elementen die in 1 dag kunnen worden geplaatst op tevoren aangebrachte palen. De toevoeging van een verdiepingselement maakt de woning tot een eengezinswoning. De uiterst snelle uitvoering op locatie maakt de verhuisperiode van bestaande huurders minimaal. Daarnaast zijn de woningen te verplaatsen: een mogelijkheid de restwaarde van de woning zo groot mogelijk te maken en te kunnen anticiperen op krimp en wijzigende wensen. De pilotlocatie betreft 8 woningen in Kwadendamme die samen een dorpspleintje vormen. De uiteindelijke opgave betreft ongeveer 90 woningen in 12 Zeeuwse dorpen.

De bij de ontwikkeling en uitvoering betrokken aannemers zijn Bouwgroep Peters en aannemersbedrijf van der Poel. Cascototaal heeft de betonnen basiselementen voor haar rekening genomen.

“De curaviewoningen zijn in hoge mate flexibel en daarmee levensloopbestendig. De constructie maakt de woningen bovendien verplaatsbaar, waardoor we nieuwe woningen kunnen bouwen op plekken waar dat risico anders te groot zou zijn.”

Peter Bevers, directeur-bestuurder R&B Wonen
Play
-00:00