20.04.2022 Nieuwsbericht

Hoogste punt voor energieneutraal horecapaviljoen in Helmond

Binnenkort kunnen de bewoners van Helmond gaan genieten van het nieuwe paviljoen: een fijne plek vol dynamiek en levendigheid. Deze week vieren we alvast het hoogste punt van de bouw.

Het solitair gelegen, houten horecapaviljoen komt aan de rand van het gerenoveerde Burgemeester Geukerspark te staan. Het alzijdige ontwerp bestaat uit twee gesloten volumes die met een groot overstekend dak met elkaar verbonden zijn. De transparante tussenruimte die zo ontstaat zorgt voor een verrassend doorzicht naar het park en de nieuwe kreek achter het gebouw. En het vergemakkelijkt de bezoekers om naar binnen te komen. Een welkom gebouw.

Beleving van het landschap
De buitenruimte is integraal meegenomen in het ontwerp. Om het paviljoen in te passen in zijn parkachtige omgeving is het peil iets verhoogd zodat er optimaal uitzicht op het park is en het paviljoen zichtbaar wordt vanaf alle kanten. Ouders kunnen genieten van het restaurant terwijl de kinderen buiten spelen. Op sommige plaatsen in het overstekende, groene dak zijn uitsparingen gemaakt om ruimte te geven aan te beplanten bomen. Er is gekozen voor natuurlijke en duurzaam afgewerkte materialen. Met zonnepanelen op het dak is het gebouw klaar voor de toekomst. Het paviljoen wordt prefab gebouwd en is demontabel.