19.06.2023 Bureaunieuws

Geslaagde Dag van de Architectuur

Zaterdag vond de Dag van de Architectuur plaats in Breda met als thema: toegang en toegankelijkheid in de architectuur. Stichting BLASt daagde als organisator van de dag twee Bredaase architectenbureaus uit geheel naar eigen inzicht hun kijk op dit thema te geven. Het werd een heerlijke fietstocht met een enthousiaste groep deelnemers langs interessante en inspirerende projecten van beide bureaus.

In de ochtend was de beurt aan ons bureau. Na een presentatie over de gebiedsontwikkeling Klavers Jansen volgde een rondleiding over de Triple O Campus Breda en door het eigen kantoor. De fietstocht die hier op volgde ging langs diverse projecten. Oude en nieuwe projecten werden bezocht waarin het thema van de dag op eigen wijze werd geduid.
In de middag nam havermans : hielkema architecten het stokje over en gaven zij de enthousiaste groep een kijkje in projecten van hun bureau en de ontwikkelingen rondom de aanleg van de Nieuwe Mark en woongebouw de Marker.

Aan de reacties onderweg viel op te maken dat, mede door het harde en bezielende werk van Architectuurcentrum Blast, een groeiende belangstelling voor architectuur en de vele aanstaande ontwikkelingen in de stad is ontstaan. Een geslaagd evenement dat zeker een vervolg verdient!