Eerstelijns Zorgcentrum Oosterhout

2016

In oorsprong is het gebouw een opvang voor psychiatrische patiënten met slaap en badkamers. Het gebouw oogde gedateerd, maakte een sombere indruk en het onderhoud was achterstallig. Door op strategische plekken ruimten open te breken, licht binnen te brengen en de entree te verleggen is binnen een half jaar het complex getransformeerd van een typisch jaren ’80 gebouw in een fris, transparant en functioneel gebouw waar verschillende zorgverleners (zoals huisartsen, psychologen, fysiotherapeut, apotheek, voedingsdeskundige podotherapeuten, pedicuren) hun werkplek hebben gevonden. Naast het centrum is gelijktijdig ook de huisartsenpost Oosterhout gebouwd.

Team

Mark van der Mast

Opdrachtgever

Zorroo Zorggroep Regio Oosterhout

Adviseurs

R2 constructieadviesbureau, De Blaay en van de Boogaard installatieadvies

Aannemer

Bouwgroep Moonen