woonhuis R

Terheijden

2014

Woonhuis R ligt aan de oevers van de rivier de Mark. Het ontwerp reageert op het ambivalente karakter van de omgeving. Aan de noordzijde ligt de drukke Terheijdense Weg; aan de westzijde grenst het kavel direct aan de loodsen van de nabijgelegen roeivereniging; aan het zuiden ligt het prachtige uitzicht over de Mark. Door de voor- en zijgevel gesloten te houden, keert het huis zich letterlijk van de rommelige omgeving af. De andere helft van het huis is volledig transparant en anticipeert maximaal op het groen en het water. De zonwerende, glazen panelen, de ruime overstekken en de royale terrassen zorgen voor een maximale beleving van de omringende natuur op ieder moment van het jaar.

Team

Jaap Bekkers | Jeroen Michielsen

Opdrachtgever

Particulier

Adviseurs

R2 constructieadvies

Aannemer

Bouwbedrijf Segeren