stadswoningen Julianalaan

Eindhoven | Julianalaan

2003

Uitgangspunt van het plan is een schakeling van zeven ruimtelijk bijzondere splitlevelwoningen, gelegen tussen een aantal monumentale bomen, waarbij de geluidsbelasting van een nabijgelegen verkeersweg wordt verminderd. Het volledige woonprogramma (inclusief parkeerplaats) is opgenomen binnen een maat van 5×12 meter. Het ontbreken van een private achtertuin wordt gecompenseerd door een gemeenschappelijke buitenplaats, die bereikbaar is vanaf een verhoogd terras. Een geluidluwe, inpandige patio op de bovenste verdieping verzorgt het daglicht in de slaapvertrekken, zodat de met geluid belaste gevel grotendeels gesloten kan blijven.

winnaar Jonge Architecten Initiatief 1997

Opdrachtgever

Breeplan Vastgoed BV

Adviseurs

Duisters adviesbureau, Nelissen adviesbureau

Aannemer

Bouwbedrijf Van Breemaat