kleedaccommodatie TSC

Oosterhout | Warandelaan

2014

Het nieuwe sportcomplex van voetbalvereniging TSC bevindt zich in een lommerrijke, groene omgeving in Oosterhout. Als gevolg van een herschikking en revitalisatie van de velden en de verouderde status van het clubgebouw en de kleedruimtes is de noodzaak ontstaan om een nieuw clubgebouw te ontwerpen. Op een smalle strook tussen het hoofdveld en de bijvelden is ruimte gecreëerd voor de nieuwe accommodatie. Het plan bestaat uit een tweelaags gebouw met kleedruimtes op de begane grond en kantine en dakterras op de verdieping. Door zijn ligging is het gebouw langgerekt en heeft het een oriëntatie op de nabijgelegen velden. De oude tribune, die als gevolg van de herschikking van de velden is komen te vervallen, is in ere hersteld door deze te integreren in het gebouwontwerp. In het verlengde van de tribune is een verhoogd plein, waar zich de hoofdentree van het gebouw bevindt. Een monumentale trap leidt naar het dakterras en de toegang van de kantine. Vanaf dit dakterras is een prachtig uitzicht over het gehele sportcomplex. Op de begane grond bevinden zich de kleedruimtes, die middels een centrale gang worden ontsloten. Het gebouw heeft een monolithisch karakter door de toepassing van langgerekt betonsteen. De stenen wisselen subtiel van kleur van lichtgrijs naar donkergrijs, waardoor de plint van het gebouw een natuursteenachtige uitstraling krijgt met een levendige karakter. Het logo van de vereniging is in dit metselwerk geïntegreerd. Omdat de langwerpige steen ook in de centrale gang is toegepast, wordt het monolithische karakter van de plint versterkt. Een grote overkragend dak met daaronder een volledig transparante gevel biedt onderdak aan de kantine en andere functies als bestuurskamer, sponsorhome en wedstrijdsecretariaat.

Opdrachtgever

Gemeente Oosterhout

Adviseurs

Van Boxsel Engineering, WHR installatieadvies

Aannemer

Bouwgroep Moonen