Cultuur centrum H19

Oosterhout

2016

Cultuur centrum H19, gevestigd in een rijks monumentaal pand op de heuvel in Oosterhout is na een grondige verbouwing klaar voor de toekomst. In opdracht van de gemeente Oosterhout zijn alle verschillende disciplines binnen H19 nu onder een dak gehuisvest. Het gebouw is gestript tot op het casco waarbij oorspronkelijke waarde weer in ere is hersteld. De installaties zijn op een ingenieuze wijze verwerkt zonder daarbij de ruimtelijke karakteristiek geweld aan te doen. Cursisten kunnen in een open, lichte en transparante atmosfeer aan de slag. Mede door meervoudig ruimtegebruik en door flexibele werkplekken is Grosfeld van der Velde er in geslaagd binnen de beperkte beschikbare meters en het beperkte budget een ruimtelijk plan te maken.

 

Team

Jaap Bekkers | Dimphy Rops-Klaassen

Opdrachtgever

Gemeente Oosterhout

Adviseurs

R2 constructieadviesbureau, De Blaay en van de Boogaard installatieadvies

Aannemer

Oome-Raamsdonk