Uitbreiding kantoorgebouw Aartsen Fruit & Vegetables

2020

De nieuwbouw voor het hoofdkantoor van Aartsen Fruit & Vegetables is in fasen ontstaan. Van oorsprong is het gebouw gehuisvest in een oude boerderij. Omstreeks 2005 is er naast de bestaande boerderij een paviljoen toegevoegd voor de huisvesting van de groeiende commerciële afdeling. Door de aanhoudende groei van het succesvolle bedrijf ontstond enkele jaren geleden de behoefte aan een verdere uitbreiding van de bestaande panden tot een nieuw hoofdkantoor dat recht doet aan de identiteit van het bedrijf. Voor de nieuwbouw is een duidelijke programmatische scheiding aangehouden. Het paviljoen huisvest de kantoorwerkplekken, overlegplekken, de entree en alles wat met de dagelijkse bedrijfsvoering te maken heeft. De boerderij is getransformeerd tot een ceremoniële ruimte waar in verschillende settings informeel overleg plaats kan vinden, waar de medewerkers pauze  houden en waar bedrijfsgerelateerde evenementen kunnen worden georganiseerd. Om het nieuwe programma te huisvesten is de boerderij gerenoveerd en het bestaande paviljoen in oppervlakte ongeveer verdrievoudigd. In het hart van de nieuwbouw is een patio geïntroduceerd waardoor de kantoorvloeren aan weerszijden zijn voorzien van daglicht. De patio introduceert rust en verstilling in het kantoor en stelt de verschillende afdelingen met elkaar in verbinding. Het paviljoen is geplaatst op een natuurstenen sokkel die van buiten naar binnen doorloopt en heeft door langwerpige, diepe insnedes een krachtige verschijningsvorm. Door de gevelafwerking in houten latten ontstaat er in samenspraak met de natuursteen een hoogwaardig kantoorgebouw.

Het ontwerp is tot stand gekomen in samenwerking met PUUR interieurarchitecten uit België.