Drie villa’s BDM, Breda

Samenwonen in het bos

In de achtertuin van een monumentale kantoorvilla, in een luwe, bosrijke omgeving, hebben we drie villa’s gerealiseerd die met elkaar een bijzonder woonensemble vormen.

Categorie
Villa's, Wonen & Zorg
Opdrachtgever
RijnHove Groep BV
Periode
2020 - 2023
Oppervlakte
920 m²
Programma
Wonen

De nadruk ligt op eenheid in materiaal en detail en een terughoudende architectuur die zich dienstbaar opstelt naar het groen.

Door de villa’s daarnaast te materialiseren in zwart hout, in wisselende breedtes, ontstaat er een ingetogen sfeer die het woonensemble onderscheidt van de grote statige villa’s aan de doorgaande weg.

De drie villa’s zijn vanuit hetzelfde gedachtengoed ontworpen, maar in verschijningsvorm en organisatie ieder voor zich volstrekt uniek.

Deze verscheidenheid komt voort uit de wisselende positie en oriëntatie van het bouwvlak en de voorschriften ten aanzien van het situeren van de bouwmassa op de verdieping. Zo ontstaan er binnen het ensemble haast als vanzelf drie unieke objecten. De entrees van de woningen zijn op elkaar gericht naar het collectieve hart van het perceel en worden gemarkeerd door een naturel houten afwerking.

Interieurbeelden

In het interieur wordt telkens maximale betrekking gezocht van het wonen op de omgeving, waardoor een wandeling door het huis voelt als een wandeling door het bos.

Dubbelhoge vensters met zicht op de kruinen van de bomen worden bijvoorbeeld afgewisseld met lage “zitramen” waar je het bos tot aan de gevel voelt doorlopen.

Architect

Jaap Bekkers

Team

Matthijs Spijkers
Gina Vermeeren

Adviseur constructie
Sterk adviesbureau
Aannemer
Aannemersbedrijf van Opstal & Zn bv
Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op.