Villa KBS, Raamsdonksveer

Huis als scheiding

De landelijke karakteristiek van de directe omgeving vormde het uitgangspunt voor het ontwerp van Villa KBS. Gelegen aan een doodlopend pad in het buitengebied presenteert het huis zich als een eenlaags volume met een zadeldak. Door verloop in het maaiveld worden de ruimtes in de kelder voorzien van daglicht en uitzicht.

Categorie
Villa's
Opdrachtgever
Particulier
Periode
2015 - 2018
Oppervlakte
123m²
Programma
Wonen
Fotograaf

Michel Kievits

Het woonhuis is grotendeels door groen omgeven en heeft doorzichten naar de omliggende polder.

Min of meer midden op de kavel gepositioneerd maakt de situering van het huis een duidelijke scheiding tussen de voorruimte en de achtertuin. In de voortuin bevindt zich de oprit naar de carport en de entree van de woning. De achtertuin heeft een oriëntatie op het westen.

Door de enorme glaspartijen hebben de bewoners niet alleen een prachtig zicht op de tuin en de achtergelegen polder, maar valt ook het natuurlijke licht op een fraaie wijze in de woning.

Het interieur van de woning heeft een sobere en terughoudende sfeer. Het materiaalgebruik van de woning is puur en eerlijk en de eenduidige constructie-opzet is afleesbaar.

De architectuur en materialisering van het huis zijn landelijk.

Grijs genuanceerd metselwerk met gebeitst hout en een mat zwart zinken zadeldak. De constructie van het huis bestaat uit een betonnen kelder met daarop stalen spanten. De ritmiek van de spanten bepaalt de sfeer van de woning gecombineerd met genuanceerd metselwerk en de houten betimmering. Een monolithische betonvloer voor de gehele begane grondvloer loopt door naar buiten tot aan de carport en de overdekte buitenruimte.

Het interieur voor de woning is ontworpen in samenwerking met Francine Broos interieurarchitecten,

Tekeningen

Plattegrond kelder
Plattegrond begane grond
Architect

Jaap Bekkers

Team

Jeroen Michielsen

Aannemer
bouwbedrijf Heesters
Adviesbureau constructie
R2 Constructie Adviesbureau
Adviesbureau installaties
Meijs installatietechniek
Interieurarchitect
Francine Broos Interieurarchitecten
Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op.