Villa HES, Riel

Onderscheidend door bescheiden te zijn

Villa HES ligt in de uitbreidingswijk Heisteeg van het Brabantse dorp Riel. Kenmerkend aan deze wijk is het gebrek aan architectonische eenheid, waardoor zeker aan de randen van de wijk de diversiteit sterk in het oog springt. Aan zo’n rand, met vrij uitzicht op het buitengebied, is de villa gesitueerd.

Categorie
Villa's
Opdrachtgever
particulier
Periode
2018 - 2020
Fotografie

Michel Kievits

Het woonhuis kenmerkt zich door een ferme scheiding tussen het open buitengebied en de straat enerzijds en het woonprogramma anderzijds.

Het woonhuis verloopt in de tuinmuur die beschutting, privacy en veiligheid biedt. De gesloten karakteristiek aan de voorzijde staat in contrast met de transparante, opengewerkte achterzijde van de woning waar de leefruimtes op de begane grond maximaal verbonden zijn met de tuin. Een markante luifel geeft beschutting tegen de zon en geeft het huis een eigenzinnige uitstraling.

Het gedetailleerde en ingetogen, ambachtelijke metselwerk mengt in de landelijke omgeving.

Het verwijst naar het oorspronkelijke materiaal- en kleurgebruik in een groot gedeelte van het dorp. Door zijn ingetogen karakter, neemt de woning een bescheiden positie in ten opzichte van zijn omringende woningen. Juist daarin schuilt het onderscheidend karakter

Architect

Jaap Bekkers

Team

Bart Machielsen
Phuoc Nguyen

Adviseur constructie
Sterk adviesbureau voor bouwconstructies
Aannemer
aannemersbedrijf Bastianen BV
Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op.