Villa HAY, Breda

Robuuste villa om een markante boom

Villa HAY is gelegen in een ruim opgezette, groene villawijk. Enkele volwassen bomen zijn beeldbepalend op het perceel, dat zowel aan de voor- als de achterzijde wordt ontsloten. De villa, ontworpen rondom de oudste en grootste boom, neemt een markante positie in op het midden van het perceel met een optimale betrekking van het wonen op de zon en de tuin.

Categorie
Villa's
Opdrachtgever
Particulier
Periode
2020 - 2023
Oppervlakte
340 m²
Programma
Wonen

In de flank van het perceel bevindt zich van voor tot achter een zone waarlangs de woning is ontsloten en ondersteunende functies worden opgelost. Deze zone vormt een duidelijk waarneembare scheiding tussen openbaar en privé.

Vanaf de toegang van het perceel aan de voorzijde leidt een tuinmuur in metselwerk met lineair reliëf naar de hoofdentree in het midden van het perceel. De tuinmuur verbreedt zich vanuit de hoofdentree richting de toegang tot het perceel aan de achterzijde tot een bouwmassa met garage en een secundaire toegang tot de woning.

Veel woningen in de villawijk zijn in de loop van de tijd getransformeerd in wit gestucte, abstracte woningen met accenten in hout. Villa HAY refereert in haar architectonische verschijningsvorm op een eigentijdse manier juist naar de oorspronkelijke jaren ’70 bebouwing van de wijk in metselwerk.

Duurzame, tijdloze materiaalkeuzes, zorgvuldige detaillering, het ervaren van materialiteit en aandacht voor de ambacht van het maken, zijn daarom belangrijke thema’s in de uitwerking van het ontwerp.

Architect

Jaap Bekkers

Team

Tomas van der Borst
Gina Vermeeren

Adviseur constructies
Sterk adviesbureau
Aannemer
Bouwbedrijf Gelens
(Prefab) metselwerk
Aberson
W-installaties
Van den Buijs Installaties
E-installaties
BELT Installatietechniek
Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op.