Multifunctioneel sportcomplex E.M.M.’21, Roelofarendsveen

Alzijdig in het groen

Een alzijdig gebouw, toegankelijk voor iedereen, vormt de basis van het ontwerp voor de nieuwe fusieclub E.M.M.’21 in Roelofarendsveen. De nieuwbouw voor de hockey- en voetbalclub bevindt zich centraal op het lommerrijke Sportpad. Door het gebruik van hout en de toepassing van begroeide daken, reageert het ontwerp op haar groene, natuurlijke omgeving.

Categorie
Onderwijs & Sport
Opdrachtgever
Gemeente Kaag en Braassem
Periode
2023 - 2025
Oppervlakte
2.114 m²
Programma
sportaccommodatie met kantine, 18 kleedruimtes en ondersteunende functies
Bijzonderheden

gewonnen ontwerp openbare selectie

De centrale ontsluiting, inclusief de hoofdentree, bevindt zich in hart van het gebouw aan het Sportpad.

Hierdoor zijn we in staat het gebouw op een hele efficiënte, compacte, overzichtelijke manier te organiseren en het programma zodanig te ordenen dat we ook daadwerkelijk invulling geven aan de alzijdige karakteristiek. Gebruiksruimtes zijn zowel georiënteerd op het Sportpad als op de sportvelden. Gebruikers staan in verbinding met de omgeving en vice versa.

Door de gevel aan het Sportpad getrapt te laten verlopen, ontstaan er groene, wijkende buitenruimtes die van betekenis zijn voor de ontsluiting van het gebouw. Het voorplein aan de oostzijde van de nieuwbouw wordt langs het Sportpad voor het gebouw verlengd waardoor deze “tussenruimte” extra betekenis krijgt.

De tweelaagse nieuwbouw bestaat uit een plint met de kleedaccommodatie en een verdieping waar zich de ontmoetingsruimte met bijbehorende functies bevinden.

Grenzend aan de ontmoetingsruimte is een groot terras voorzien met vrij zicht over de sportvelden. Het gebruik van hout, in zowel het casco als de afwerking van het gebouw, draagt samen met het veelvuldige gebruik van groen, energiezuinige installaties en flexibiliteit in gebruik bij aan het duurzame karakter van de nieuwbouw.

Architect

Jaap Bekkers

Team

Tommy Nuijten
Tomas van der Borst

Adviseur constructie
Bogaards constructiebureau
Adviseur installaties
Vintis installatie-adviseurs
Adviseur bouwkosten
Bouwplus
Adviseur bouwfysica
ZRi
Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op.