Merkhuis, Breda

Een kloek werkgebouw

De Triple-O Campus is een klassieke campus met vrijstaande kantoorgebouwen in een verbindende landschappelijke setting. In 2008 realiseerden we hier ons eigen bureau. Daarop volgde ‘Het Pakhuis’ en de nieuwbouw voor E-Sites. De transformatie van het, tevens door ons ontworpen, voormalige KPN-gebouw trekt de campus over de Slingerweg. Het Merkhuis is het slotstuk.

Categorie
Kantoren
Opdrachtgever
Kadans Vastgoed
Periode
2019 - 2020
Oppervlakte
5.100 m2
Programma
Verhuurbare kantoorruimte
Fotografie

Michel Kievits

Dit nieuwe bedrijfsverzamelgebouw sluit aan op de geest van deze plek: eenvoudig, helder en efficiënt.

De eerder gerealiseerde gebouwen op de campus zijn in beton, glas, hout en kunststof. Het Merkhuis is in aanvulling op deze elementaire materialiteit in staal gebouwd en uitgevoerd met een metalen gevel.

Het ontwerp kwam tot stand in een voortvarende samenwerking tussen opdrachtgever, architect, adviseurs en aannemer dien allen vanaf de eerste schets betrokken waren.

Onderzoeken naar optimaal flexibele vloervelden, slimme vluchtwegen en een licht en ruimtelijk hart werden ontwikkeld en met de collectieve expertise op logische gronden beoordeeld en uitgewerkt.

Het resultaat is een optimaal werkgebouw. De vloervelden zijn diep, de ramen hoog. Het verspringende ritme van de ramen voorkomt brandoverslag en het ritme dat zo ontstaat loopt als een meanderend patroon rondom. Op de kop van het gebouw is aan de zuidkant een dakterras gerealiseerd met uitzicht op de Grote kerk van Breda.

Het casco is door zijn flexibiliteit en ruimtelijke generositeit steeds opnieuw te gebruiken.

Architect

Bart van der Velde

Bart Machielsen

Team

Phuoc Nguyen
Joyce Taal

Adviseur constructie
B&B bouwadvies
Adviseur installaties
Instaan (W-installaties), JWR (E-installaties)
Aannemer
Wijnen Bouw
Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op.