Kantoor Karma Design, Breda

Een showroom op niveau

Door een ongebruikelijke omkering in de stapeling van het programma als architectonisch thema in te zetten tekent het gebouw zich af als een bijzondere verschijning in zijn omgeving.

Categorie
Kantoren
Opdrachtgever
Karma Design
Periode
1995 - 1997
Oppervlakte
650 m2 kantoor, 1.300m2 hal
Programma
kantoorgebouw met showroom en productiehal

Het kantoor met een productiehal ligt aan de oostrand van het hoogwaardige industrieterrein Hoogeind of Minervum in Breda, gunstig gesitueerd aan de A27.

Het gebouw bestaat uit een schakeling van rechthoekige volumes, die ten opzichte van elkaar verschoven zijn. Op het raakvlak van de twee volumes bevindt zich de entree. Vanwege de hoge geluidbelasting van de snelweg zijn de werkplekken van het kantoor niet georiënteerd op de straat, maar op een patio die het magazijn en het kantoor scheidt. Op de eerste verdieping is de showroom: een nadrukkelijke wens van de opdrachtgever om het product te tonen aan het voorbijrazende verkeer.

Twee luifels temperen het licht en geven de gevel plasticiteit. Het interieur kenmerkt zich door een doelmatige soberheid. Verzinkt staal, beton, ruw pleisterwerk en hout bepalen samen met het natuurlijke licht de sfeer in de verschillende ruimtes.

Architect

Pascal Grosfeld

Meer weten over dit project?

Neem contact met ons op.