Multifunctionele accommodatie Aagtekerke

08.05.2021

Na een besloten prijsvraag door de gemeente Veere zijn we in de lente geselecteerd als architect voor een multifunctionele accommodatie in Aagtekerke. Het voorlopig ontwerp is inmiddels gereed. Het ontwerp is tot stand gekomen in een bijzonder plezierig open ontwerpdialoog waarbij de diverse gebruikers in hoge mate betrokken waren bij de ontwerpafwegingen van wat uiteindelijk hun eigen gebouw moet zijn. Het gebouw vervangt een aantal oudere gebouwen en speelt een belangrijke rol in het dorp als ontmoetingsplek voor de gemeenschap. Centraal staat de dorpshuisfunctie die wordt gecombineerd met een gymzaal en een aantal spreek- en behandelkamers voor de gezondheidszorg. Het nieuwe dorpshuis wordt gecombineerd met een grote nieuwe speeltuin. Het gebouw wordt energieneutraal en wordt geheel in hout uitgevoerd. Het is daarmee volledig demontabel om herbruikbaar te kunnen worden bij veranderende wensen in de tijd. Daarnaast past de bekleding met donkere houten delen op eigentijdse wijze bij de typologie van Zeeuwse schuren, terwijl het lichtgekleurde interieur in hout zorgt voor de nodige warmte en sfeer.