GBVA geselecteerd voor de verduurzaming en uitbreiding van Sporthal Achter de Tuintjes

12.18.2020

Vanaf het begin van het nieuwe jaar gaan we samen met de gemeente Gilze en Rijen aan de slag met het ontwerp voor de verduurzaming en uitbreiding van de Sporthal Achter de Tuintjes in Gilze. We kijken ernaar uit om naast de nieuwbouw voor OBS de Wildschut met dit gebouw wederom een beeldbepalend gebouw te mogen toevoegen aan het dorp.
Onze visie gaat uit van het minimaliseren van de hoeveelheid bebouwd oppervlak en daarmee het maximaliseren van kwalitatief hoogwaardige, groene buitenruimte. Het huidige versteende parkeerplein aan de Kapittelstraat transformeert tot een prettige, groene plek in en voor de wijk.
De bestaande, te behouden sporthal wordt verduurzaamd door naïsolatie en het introduceren van een natuurinclusieve gevel, die het reeds aanwezige monumentale groen versterkt. De nieuwbouw wordt volledig gerealiseerd in hout. Aan de voorzijde vormt de nieuwbouw een gelaagde pleinwand die door zijn transparantie een sterke relatie legt tussen het interieur en de (groene) openbare ruimte.

Het ontwerp van de openbare ruimte is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met #Marseillebuiten