18.10.2022 Bureaunieuws

Nieuwe hoofdpartner Stichting BLASt

Als nieuwe hoofdpartner van Stichting BLASt nam een deel van ons team deel aan de experts-excursie naar Maastricht die BLASt afgelopen zaterdag organiseerde.

De eerste bestemming was de Groene Loper, het nieuwe stuk stad dat over de nieuwe A2 tunnel loopt. Aanleiding van dit bezoek zijn de plannen om de noordelijke rondweg in Breda te ondertunnelen. Met betrekking tot de nieuwe ontwikkelingen in de wijk Belcrum bij het Havenkwartier in Breda werd vervolgens het Sphinxkwartier bezocht. Hoe kun je van een gebied met industrieel erfgoed een nieuw stadsdeel maken waar wonen, werken en recreëren samengaan?

De excursie was bijzonder inspirerend. We verheugen ons op een prettige samenwerking met BLASt.

Over BLASt
BLASt wil een vrije ruimte zijn om het gesprek over én met de stad te voeren. Het gesprek dat gaat over het belang van de ruimtelijke disciplines voor Breda. Onze activiteiten spiegelen we telkens aan deze uitgangspunten. We volgen daarbij niet alleen de ambities van de gemeente en andere initiërende partijen maar dragen zelf ook agendapunten aan. BLASt staat voor agenderen, reflecteren, verbinden en inspireren.

Foto: Stichting BLASt