21.10.2014 Nieuwsbericht

Garenspinnerij als decor voor RTL4

Afgelopen weekend, zaterdag 18 oktober tot en met maandag 20 oktober, is Cultuurhuis Garenspinnerij overgenomen door de televisieploegen van RTL 4. Zij zijn daar om het programma ‘Het Orkest van Nederland’ op te nemen. In drie lange draaidagen worden 150 auditanten gefilmd in hun voorbereiding op de auditie en natuurlijk hun auditie zelf.

Dit betekent ook dat bekende Nederlanders Gouda bezoeken in hun rol als presentator (Martijn Krabbé en Dominic Seldis, bekend contrabassist én lid van het Koninklijk Concertgebouworkest) of jurylid: violiste Simone Lamsma, dirigent Jan Willem de Vriend, Nederlands beroemdste pianist Wibi Soerjadi, onze eigen Goudse operazangeres Tania Kross en dj/producer Ronald Molendijk.

Het gebouw de Garenspinnerij is speciaal geselecteerd omdat de programmamakers vinden dat het gebouw voor dit programma het perfecte decor vormt. Het gebouw komt dan ook uitgebreid in beeld. Door het hele gebouw heen, met het prachtig verbouwde interieur als achtergrond, worden muzikanten gefilmd. Bijkomend voordeel van Cultuurhuis Garenspinnerij is, dat de programmamakers gebruik kunnen maken van de faciliteiten van Kunstpuntgouda, zoals de vele muziekinstrumenten.

Kunstpuntgouda is er trots op dat RTL voor de Garenspinnerij gekozen heeft en dat het gelukt is deze TV-opnames in te passen in het rooster van Cultuurhuis Garenspinnerij.