outdoor bar at Piusplein

Tilburg | Piusplein

2014

The commission originates from the Municipality of Tilburg’s wish to realise an outdoor bar at Piusplein. The commission has been translated into a transforming entity. In closed condition, the outdoor bar will be a remarkable object in the town. At times when the outdoor bar serves the town, it can be made fully transparent. This idea has been translated literally by placing the bar outside. The various appearances of the outdoor bar anticipate the dynamics of the place, the differences in functioning, night and daytime conditions and the change of seasons. Because of its simplicity in materialisation of glass and steel, the outdoor bar is part of the street furniture in the centre of Tilburg.

Client

Private

Consultants

R2 constructie adviesbureau

Contractor

Bouwbedrijf van de Ven