town houses at Julianalaan

Eindhoven | Julianalaan

2003

The starting point of the plan is a combination of seven spaciously exceptional split-level houses, situated among monumental trees which reduce the noise level of a nearby thoroughfare. The complete residential programme, including a parking space, is contained within 5×12 metres. The absence of a private back garden is compensated by a communal outer court that can be accessed from an elevated terrace. A low-noise indoor patio on the top floor lets daylight into the bedrooms, allowing the façade that is exposed to noise to remain closed for the most part.

winner of the Jonge Architecten Initiatief 1997 [Young Architects’ Initiative 1997]

Client

Breeplan Vastgoed BV

Consultants

Duisters adviesbureau, Nelissen adviesbureau

Contractor

Bouwbedrijf Van Breemaat